District U – Transformatie voormalig hoofdgebouw

Vlaardingen, 19 mei 2022 – Het voormalige hoofdgebouw van Unilever wordt getransformeerd naar een moderne programma-mix van wonen, werken, dienstverlening, horeca en ontspanning.

Het voormalig hoofdgebouw van Unilever is met ruim 30.000 m2 vloeroppervlak en bijbehorend auditorium het grootste en misschien wel het meest herkenbare gebouw van District U. ‘Gebouw A’ zoals het nu nog heet, wordt door en in opdracht van de Van Adrighem Group en Leyten getransformeerd naar een moderne programma-mix van wonen, werken, dienstverlening, horeca en ontspanning. Er komen circa 270 woningen voor de koop en huursector en diverse dienstverlening in de plint. Een nieuwe parkeervoorziening is ook voorzien. Voor het auditorium zijn plannen in ontwikkeling voor transformatie naar een bijzondere ontmoetingsplek met cultuur, educatie, beweging en horeca. Een nieuwe hotspot voor Vlaardingen en omstreken!

Een team van adviseurs en architecten is bezig om deze ambities waar te maken. Het ontwerp voor het auditorium wordt gemaakt door Studio for New Realities. Voor de transformatie van het hoofdgebouw zijn Rotterdamse bureaus Atelier Kempe Thill samen met Schiemann Weyers architects aangesteld. Wij kijken er naar uit om binnenkort de eerste beelden van het ontwerp met jullie te kunnen delen!

Voor meer informatie klikt u hier.