Kennismaken met de toekomstige Beyart in Maastricht

De Beyart Maastricht participatie

Maastricht, 15 juli 2021 – De rijke geschiedenis van de Beyart gaat al eeuwen terug. Om te zorgen dat de bewoners nog prettiger en zorgelozer oud kunnen worden, wordt De Beyart weer bij de tijd gebracht en gereed gemaakt voor de volgende generaties. Dit door de bestaande, monumentale, panden zorgvuldig te restaureren en nieuwe, moderne, zorggebouwen toe te voegen voor het huidige woonzorgcentrum en diverse nieuwe doelgroepen. De tuinen van De Beyart zullen in de toekomstige situatie beperkt worden opengesteld voor de omgeving, zodat iedereen terecht kan in deze parel van de wijk.

Waar het voormalige klooster begin jaren ’80 is omgebouwd naar het huidige woonzorgcentrum, wordt nu de stap gemaakt naar een ‘woonzorglandschap’. Dit alles in de kenmerkende, intieme en historische sfeer, want die wordt uiteraard behouden. In het Poortgebouw aan de Brusselsestraat 38 kunt u vanaf 14 juli de maquette van de plannen bezichtigen. Deze is op ieder gewenst tijdstip te zien van buitenaf. Op woensdag 14, 21 en 28 juli en 4 augustus van 16h30 tot 18h30 zijn wij aanwezig om persoonlijk de plannen toe te lichten en uw vragen te beantwoorden.

Klik hier voor meer informatie over het project en klik hier voor de website van het nieuwe woonzorglandschap De Beyart.