Revitalisering winkelcentrum Pottenbakkerssingel Middelburg

Opdrachtgever

ASR Dutch Prime Retail Projects B.V.

Omvang

ca. 12.000m2 (incl. parkeergarage)

Werkzaamheden

Gedelegeerde projectontwikkeling

Categorie
Retail / winkelvastgoed
Project

In opdracht van a.s.r. real estate werkt INSPIRE Real Estate aan de grootschalige renovatie van het winkelcentrum aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg. Het gehele winkelcentrum met circa 5.000 m² aan winkels en ondergelegen parkeergarage wordt toekomstbestendig gemaakt. Gedurende de verbouwing van ongeveer een jaar blijft het winkelcentrum geopend.

Door het realiseren van twee nieuwe entrees is het gebouw beter toegankelijk en sluit het gebouw beter aan op de omgeving. De nieuwe entreehal aan het parkeerterrein en de parkeergarage geeft ruimte aan een elektrische hellingbaan en een lift. De nieuwe entree aan de Pottenbakkerssingel sluit aan op de voetgangersbrug richting het centrum. Door de twee nieuwe entrees via een binnenstraat aan elkaar te koppelen ontstaat een natuurlijke routing door het winkelcomplex en ontstaat meer frontlengte voor winkels en horeca.

De verblijfskwaliteit in het complex wordt vergroot door de nieuwe en heldere routing die is voorzien van nieuwe natuurlijke materialen, een hoger plafond, veel daglicht en plekken om te zitten. In de parkeergarage wordt meer ruimte en comfort gecreëerd door de lay-out aan te pakken en de uitstraling te verbeteren door de garage optisch lichter te maken. De nieuwe gevel sluit in schaal en materialisatie aan op de omgeving en past in de welstandsnota van de binnenstad. Het gebouw zal op alle fronten streven naar een zo hoog mogelijke duurzaamheid om daarmee een positieve bijdrage te leveren aan haar omgeving.

Ook na de renovatie blijft het een winkelcentrum voor de dagelijkse boodschappen. De meeste huidige huurders, zoals Albert Heijn, Etos, Gall & Gall, Action, de Schoenmaker en ’t Smoske blijven in het winkelcentrum. Daarnaast is er ruimte gecreëerd voor enkele nieuwe winkels. Het winkelcentrum is een belegging van het ASR Dutch Prime Retail Fund.

INSPIRE werkt in deze ontwikkeling samen met VOCUS Architecten uit Bussum, Faktor Civil Engineering uit Middelburg, DGMR en Ban Bouw uit Nuenen.