WERKNEMER AAN HET WOORD | ONTWIKKELAAR SVEN DE GRUIJTER

Sven werkt sinds 15 augustus 2022 als junior ontwikkelaar voor INSPIRE Real Estate. Na zijn bachelor Vastgoed & Makelaardij aan de Hogeschool Rotterdam is hij met veel enthousiasme begonnen aan de aftrap van zijn carrière bij INSPIRE.

Sven: “Tijdens mijn opleiding werd voor mij al snel duidelijk dat het vakgebied projectontwikkeling mijn grootste interesse heeft. Wat mij het meest aanspreekt is het proces om een zo optimaal mogelijk concept te ontwerpen, dat goede verbintenis heeft met de omgeving en waar later met gepaste trots op teruggekeken kan worden”.

Tijdens zijn afstuderen heeft Sven zich gespecialiseerd in houtbouw om zodoende bij te dragen aan een toekomstbestendige bouwsector. Hij heeft een implementatieplan opgesteld om middels houtbouw duurzame woningen te ontwikkelen. Met deze opgedane kennis probeert hij een bijdrage te leveren aan het reduceren van CO2-uitstoot in de bouwsector. Omdat hij erg enthousiast werd van het vakgebied, de diverse werkzaamheden en het functioneren als een ‘spin in het web’ tussen verschillende partijen leek de rol van vastgoedontwikkelaar onvermijdelijk.

Binnen INSPIRE is er altijd ruimte voor jonge en leergierige projectontwikkelaars in spé. Met de komst van Sven wordt het team van junior ontwikkelaars verder versterkt. Sven werkt onder andere aan de ontwikkeling van District U (het voormalige Unileverterrein) in Vlaardingen, de (her)ontwikkeling van het Rijnstate ziekenhuis in Zevenaar en de diverse acquisities binnen INSPIRE.

Zie voor meer informatie zijn LinkedIn profiel.