Winkelcentrum TREF Middelburg genomineerd voor de Zeeuwse Architectuurprijs 2022

Winkelcentrum TREF Middelburg

Middelburg, 07 juni 2022 – CBK Zeeland organiseert zoals elk jaar, samen met het Zeeuws Architectenplatform en de PZC, de ‘Zeeuwse Architectuurprijs 2022’ (realisaties van 2021). De jury kwam bijeen voor een selectie van de short list. De discussie is gevoerd op basis van het thema, ‘T-Huis in het Zeeuwse landschap’, en twee aanvullende criteria: vernieuwing en duurzaamheid. Winkelcentrum TREF aan de Pottenbakkerssingel is genomineerd voor de Zeeuwse Architectuurprijs.

Het winkelcentrum aan de rand van het historische centrum van Middelburg – alleen door de Pottenbakkerssingel gescheiden van het stadshart – stond er decennialang naar binnen gekeerd bij. Opgetrokken uit beton, glazen bouwstenen en met nauwelijks oog voor detaillering ontworpen, detoneerde het flink met de pak- en herenhuizen aan de overkant van de singel. Een dissonant was het, en daar moest een oplossing voor komen. Het pand functioneerde bovendien niet meer; winkelruimtes rendeerden onvoldoende, waren gedateerd, ongeïsoleerd en niet langer goed aangesloten op de routing in het gebouw. Eigenaar en exploitant ASR Real Estate besloot te investeren in een duurzame upgrade. De duurzame ambitie van de opdrachtgever zie je overal terug. In de keuze voor circulaire materialen, de zonnepanelen op het platte dak en de elektrische oplaadpalen in de parkeergarage. Maar ook in de mogelijkheid tot herverkaveling in de toekomst, waar nu al rekening mee is gehouden.

INSPIRE Real Estate trad, namens de eigenaar, op als gedelegeerd ontwikkelaar en was daarmee verantwoordelijk voor het proces- en projectmanagement.

Klik hier voor meer informatie over het project en hier voor een interview met architect Michael Noordam van VOCUS Architecten.