Winkelcentrum TREF Middelburg opgeleverd

Winkelcentrum TREF Middelburg

Middelburg, 18 februari 2021 – Winkelcentrum TREF, gevestigd aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg, is voor de bewoners van de stad dé plek voor de dagelijkse boodschappen terwijl het voor toeristen het startpunt is voor een bezoek aan de prachtige binnenstad. In het winkelcentrum is een mooie mix te vinden tussen landelijke ketens zoals Albert Heijn, Etos, Action en Gall & Gall en lokale speciaalzaken zoals Mies Bloemen en de Schoenmaker, de Fruitshop en ‘t Smoske. Het pand dateert uit de jaren ’70 en was op zowel technisch, functioneel als esthetisch gebied toe aan vernieuwing. Het complete winkelcentrum, met een totaaloppervlakte van zo’n 5.000 m2 (zonder parkeren), heeft daarom in de afgelopen periode een grondige transformatie ondergaan. Ook de onderliggende parkeergarage heeft een complete make-over gehad.

Door de transformatie is het gebouw nu zowel toekomstbestendig als aantrekkelijk en uitnodigend gemaakt voor de bezoekers. Er is dan ook bewust rekening gehouden met deze aspecten in de ontwerpfase. Een mooi voorbeeld hiervan is de veertig meter lange lichtstraat. Deze biedt veel natuurlijk daglicht, wat het comfort van de bezoeker vergroot. Daarbij wordt ook de energievraag verlaagd, doordat er minder kunstlicht nodig is. Daarnaast zijn het dak en de gevels voorzien van hoogwaardige isolatie en zijn er 1.365 zonnepanelen op het dak geplaatst. Deze zonnepanelen zorgen ervoor dat er per jaar zo’n 400.000 kWh kan worden opgewekt. Ter vergelijking, dit staat gelijk aan het gemiddelde jaarlijkse verbruik van 133 huishoudens. De winkelpuien zijn vernieuwd en er is zuinige LED-verlichting aangebracht. Ook de complete indeling en lay-out van het winkelcentrum is gewijzigd zodat alle winkels nu aan de passage liggen. De cosmetische ingreep van de afgelopen tijd heeft gezorgd voor een geheel nieuw, duurzaam uiterlijk. Beide entreezijdes zijn vergroot met transparante glazen gevels en de entree aan de parkeerzijde heeft elektrische rolpaden gekregen, wat de bereikbaarheid en het gemak van de bezoeker vergroot. De ingang aan de kant van de binnenstad is zelfs volledig verplaatst. Deze is gesitueerd tegenover de brug die direct verbinding maakt met de stad Middelburg.

Op donderdag 18 februari vond de oplevering van het vernieuwde winkelcentrum plaats. INSPIRE is enorm trots, om namens a.s.r. real estate, een grote bijdrage te hebben geleverd in de revitalisatie van het winkelcentrum. Klik hier voor meer informatie over het project.