District U Vlaardingen bruist nu al!

Vlaardingen, 02 januari 2024 – Het gebied waar straks de nieuwste Vlaardingse stadswijk District U verrijst, was voorheen van Unilever. Uit die tijd stammen nog een groot kantoor annex laboratorium, een tennisbaan voor medewerkers, een aantal oude fabriekspanden en een oude brandweerkazerne. Om de plek nu alvast te laten bruisen, ging Rory Dickhoff als placemaker aan de slag.

MET DE U VAN BRUISEND
Het gebied waar District U komt, was vroeger van Unilever. Dat zie je aan de oude fabriekspanden, de tennisbaan voor het personeel en het laboratorium. De eigen brandweerkazerne van het bedrijf transformeerde placemaker Rory Dickhoff tot een bruisend hart. Dat doet hij voor en vooral ook mét mensen die nu al in de wijk wonen.

DISTRICT NU
Nu is De Brandweer een hip ontmoetingscafé. Er hangen lampen van gevlochten rode waterslangen en op de drankenkaart staand de Blusmiddelen. Rory: ‘De Brandweer is dé plek waar bewoners elkaar ontmoeten, op hun laptop kunnen werken, een biertje drinken en een leuk bandje zien. Gebouwen in verschillende fasen van sloop, een jarenlange bouwput, daar vindt niemand wat aan. Dan is het lastig voor te stellen dat je hier straks heel prettig kunt wonen. Onder het motto District NU maken we het hier nu al leuk en bijzonder. Zo krijgt een anonieme plek eigenheid en karakter. Zo verandert die in een locatie waarvan je denkt: dáár wil ik bij horen.’

Lees verder op de website van District U door hier te klikken.

‘District U draait op ideeën en initiatieven van bewoners. Met placemaking geven we de buurt eigenheid en karakter.’

— Rory Dickhoff