District U Vlaardingen: Digitale informatiebijeenkomst 28 oktober

Vlaardingen, 28 oktober 2020 – Op woensdag 28 oktober staat een digitale informatiebijeenkomst gepland over de ontwikkeling van District U. Een nieuwe, dynamische stadswijk die Vlaardingen verbindt met de waterweg. We zijn benieuwd naar de kansen die u ziet voor of juist de zorgen die u heeft over de ontwikkelingen van het voormalige Unileverterrein. We vinden het belangrijk om te kijken of dit ons plan kan aanscherpen en/of verbeteren. Daarom organiseren we een digitale informatiebijeenkomst op woensdag 28 oktober 2020 van 19.30 tot 20.30 uur. Hier praten we u bij over de stand van zaken in het gebied, de planning van het project en kunt u vragen stellen aan vertegenwoordigers uit ons projectteam. Helaas kunnen we – vanwege de nieuwe, strengere coronamaatregelen – geen bijeenkomst op locatie organiseren. Deze informatiebijeenkomst kunt u daarom via YouTube ‘live’ vanuit uw eigen huis volgen.

Live meekijken en meedoen
U kunt de digitale informatiebijeenkomst heel makkelijk volgen via YouTube. U hoeft niets te downloaden of u aan te melden. Via deze link kunt u op woensdag 28 oktober vanaf 19.30 uur direct naar ons YouTube-kanaal. Tijdens de bijeenkomst kunt u vragen stellen via een chatfunctie.

Bent u verhinderd op 28 oktober?
We maken een opname van deze digitale bijeenkomst. Deze opname plaatsen we kort na de bijeenkomst op de website www.toekomstunileverterrein.nl. Zo kunt u alles op elk gewenst moment terugkijken als u 28 oktober niet kunt.

Ontwikkelingen
Het is steeds zichtbaarder dat er van alles gebeurt op het voormalige Unileverterrein. Nieuwe ondernemers vestigen zich in de gebouwen en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Het plan voor de toekomst van het gebied komt stapsgewijs verder. Na vaststelling van het Masterplan (voor de zomer 2020) wordt een ontwerp bestemmingsplan gemaakt. Hierin staat welke functies op welke plekken in het gebied komen. Er zijn daarnaast verschillende andere ontwikkelingen gaande in het gebied. Zo gaat het Rotterdamse familiebedrijf Leyten samenwerken met de Van Adrighem Group in de ontwikkeling van het gebied. Ook zijn er afspraken gemaakt over de komst van scholen en zorgwoningen. Daarnaast is een vergunning bij de gemeente aangevraagd voor tijdelijke containerwoningen voor jongeren en starters (tot 27 jaar) in het gebied.

Klik hier voor meer informatie.