Fort Isabella en Standby Thuiszorg slaan handen ineen: zorghuis voor ouderen met dementie in Vught

Vught, 11 juni 2020 – De ontwikkelingen van Fort Isabella, de buitenstad tussen Vught en Den Bosch, zijn in volle gang. Wonen, werken, educatie, recreatie, verblijven en ‘oud worden op je eigen manier’ staan in dit project centraal. Om dat laatste te realiseren is nu bekend geworden dat Standby Thuiszorg haar eerste zorghuis gaat openen op het terrein van Fort Isabella. Daarnaast levert Standby Thuiszorg zo nodig thuiszorg aan bewoners van Fort Isabella en haar omgeving.

Het wordt een zorghuis, bedoeld voor ouderen met dementie, waar welzijn en kwalitatief leven voorop staan. Dit zorghuis wordt ’Ome Jan’ genoemd. In zorghuis ‘Ome Jan’ in Vught worden 22 luxe, comfortabele 1-persoonsappartementen en 4 tweepersoonsappartementen gerealiseerd. Die zijn speciaal bedoeld voor echtparen met dementie.

Uniek aan deze aanpak is dat de zorg voor deze ouderen met dementie voortgezet kan worden zoals ze thuis gewend zijn. Het is een woonzorg combinatie die het mogelijk maakt om een eigen leven te leiden, in een veilige omgeving. Fort Isabella is daarvoor de ideale plek: er is veel groen en er zijn allerlei voorzieningen op het terrein om uitjes te maken.

De bouw en restauratie van het pand is inmiddels in volle gang. Olivier Koning: “Ook dit volledig te renoveren gebouw, de oude Mensa, wordt verduurzaamd naar energielabel A. Wij zijn blij dat door Standby Thuiszorg ook een belangrijk onderdeel van ons totale plan voor Fort Isabella wordt ingevuld: zelfstandig leven met zorg op afroep. Deze unieke combinatie vult precies in wat we lang geleden bedacht hebben.”

Namens de Isabella Groep herontwikkelt inspire* gebouw 6 tot zorghuis ‘Ome Jan’. Klik hier voor meer informatie.