Gemeenteraad Maastricht geeft groen licht…

Maastricht, 11 juni 2024 – Groen licht voor De Beyart, nadat de gemeenteraad met een overtuigende meerderheid voor de herontwikkelingsplannen van het voormalige klooster stemde. De Beyart is in alles een uniek project dat midden in het centrum van de stad Maastricht ligt. Primair zullen de gebouwen in de herontwikkeling een functie krijgen als woonzorggebouwen, die direct ten dienste staan aan de invulling van de zorgbehoefte van (toekomstige) bewoners. Iets wat vraagt om modernisering van de bestaande faciliteiten en het wooncomfort, maar ook (zorg)efficiëntie.

Een ruime meerderheid van de Maastrichtse gemeenteraad loofde het plan dat over vier jaar klaar moet zijn. Met name omdat de stad een schreeuwend tekort aan zorgwoningen kent en er binnen De Beyart tevens in een goede en evenwichtige mix woonzorgappartementen in uiteenlopende prijsklassen gerealiseerd gaan worden. Het totale programma van de herontwikkeling van De Beyart zal, afhankelijk van de appartement groottes, op zo’n 320 tot 350 woonzorgappartementen uitkomen. Met circa 2.000 tot 3.000 m² aan (zorg)faciliteiten en services. Het woonzorglandschap kent daarbij diverse zorgvormen met ook diverse gradaties van zorgbehoevendheid. Een diversiteit die straks ook terug te vinden is in de segmentatie van de aangeboden woonzorgappartementen.

In opdracht van Berkley Investments, SCPI Pierval Santé en onder directievoering van Rosewood Investment Managers, heeft inspire* real estate, samen met Bureau Franken, Studio Akkerhuis en LOLA Landscape Architects een prachtig plan voor De Beyart ontwikkeld.

Klik hier voor meer informatie.

‘Voor ons natuurlijk een mijlpaal. Vanaf dag één staat bij ons het cultureel erfgoed van De Beyart centraal. Wat nu ook door de raad is beloond.

De Beyart is in alles een prachtig stukje Maastricht dat wij willen behouden voor de stad. Een project dat wij met een minimale footprint ontwikkelen, met een genereus groot oppervlak voor groen met prachtige kloostertuinen.

Omdat wij binnen dit project handig gebruik maken van de huidige indeling van gebouwen, kunnen wij voortbouwen op het oorspronkelijke fundament en historisch waardevolle elementen behouden.’

— Eugen Kool – Managing Partner bij Rosewood Investment Managers