NEW PROJECT | Herontwikkeling voormalig klooster De Beyart in Maastricht

Maastricht, 23 november 2020 – In Maastricht bevindt zich, op een unieke locatie en een steenworp afstand van het Vrijthof, woonzorgcentrum De Beyart. Midden in een drie hectare groot park biedt woonzorgcentrum De Beyart zorg en dienstverlening aan ouderen in het verzorgingsgebied Maastricht en omgeving. De zorg en dienstverlening richt zich op verzorging, verpleging, thuiszorg en dagopvang waarbij welzijn en spiritualiteit herkenbare elementen zijn.

De gebouwen zijn gedateerd aan het raken en er moeten stappen gezet gaan worden om De Beyart te ontwikkelen tot een volwaardig woonzorgcentrum en daarmee klaar te maken voor de toekomst. Met behoud van het culturele erfgoed wordt een plan ontwikkeld om bewoners en senioren in Maastricht nog meer en betere zorg en dienstverlening aan te bieden. De Beyart wordt daardoor een uniek woonzorgcentrum in hartje Maastricht.

In opdracht van de nieuwe eigenaar is inspire* verantwoordelijk voor de gehele herontwikkeling van het terrein. inspire* werkt in deze ontwikkeling samen met Studio Akkerhuis | Architects, LOLA Landscape Architects en Piet Oudolf.