NEW PROJECT | Herontwikkeling Tergooi terrein Blaricum

Blaricum, 19 januari 2021 – Namens projectvennootschap Blaricum, een 100% onderneming van DHG (David Hart Groep), eigenaar van de grond en het vastgoed van ziekenhuis Tergooi in Blaricum, is in samenwerking met projectmanager Rosewood Group en de combinatie Karres en Brands (stedenbouw & landschapsarchitect) / Studioninedots (architect) gestart met de ontwikkelvisie voor het Tergooi terrein. Het betreft momenteel een ziekenhuiscomplex van 53.000 m2 met parkeerterrein op circa 8 hectare grond. De locatie ligt op een steenworp van het centrum van Blaricum en haar landschappelijke structuren en is gunstig gelegen aan meerdere belangrijke vervoersknooppunten aan de A1.

Ziekenhuis Tergooi verlaat de locatie Blaricum en laat een prachtig terrein na. Tergooi is niet zomaar een transformatieopgave. Het gebied heeft een groot basiskapitaal. Het waardevolle bomenbestand geeft het gebied een bosachtig karakter dat elk seizoen verandert. Elk moment van het jaar geeft een ander ruimtelijk beeld: in het bloeien van de bomen, in het verschil tussen zomer en winter, in de gelaagdheid van de beplanting en in de leeftijd van de bomen.

Op de locatie in Blaricum zal de door de gemeente gewenste bestemming voor zorgwonen gezamenlijk door Projectvennootschap Blaricum en Tergooi ingevuld worden. Daarnaast heeft de gemeenteraad van Blaricum aangegeven naast zorgwoningen ook woningen te willen laten ontwikkelen. In de ontwikkelvisie zal worden onderzocht hoe de bijzondere kwaliteiten van deze locatie kunnen worden benut om een bruisende nieuwe locatie te realiseren met een mix van functies. Een divers, eigentijds woonzorg landschap dat wendbaar en aanpasbaar is aan veranderende invloeden, mobiliteitstrends en inspeelt op de impact van de klimaatverandering en tegelijkertijd verankerd is in de Blaricumse context.

Binnenkort meer informatie.