NEW PROJECT | Ten Brinke inspire* Vastgoedontwikkeling B.V. ontwikkelt woningbouw op Heijplaat

Rotterdam, 04 december 2020 – De joint venture Ten Brinke INSPIRE Vastgoedontwikkeling B.V. ontwikkelt voor eigen rekening en risico 6 grondgebonden woningen en 2 appartementen op Heijplaat.

Heijplaat is een wijk in het Rotterdamse stadsdeel Charlois, ligt zuidelijk van de Nieuwe Maas en wordt omringd door de Eemhaven in het westen en de Waalhaven in het oosten. Heijplaat is ontstaan als woonwijk voor arbeiders van de toenmalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) die in 1904 begon met onderhoud en bouw van schepen. Sinds 2008 wordt het RDM-terrein ontwikkeld tot een onderwijscampus, wat voor nieuwe bedrijvigheid zorgt. Een deel van de gebouwen is anno 2020 gerestaureerd, de grote bedrijfshallen worden onder meer gebruikt voor tentoonstellingen en presentaties. Daarnaast ontstaat de wijk Het Verborgen Geheim met 170 nieuwbouw koopwoningen die tussen 2016 en 2023 in meerdere fases zijn en worden gerealiseerd. Het idyllisch gelegen rivierstrandje op de oever is het enige natuurlijke zandstrand van Rotterdam en wordt druk bezocht. Op voordracht van de gemeente Rotterdam is het gebied Heijplaat (de voormalige RDM-werf, de woonwijk en het voormalige quarantainecomplex) in mei 2018 aangewezen als rijksbeschermd stadsgezicht.

Hier woon je dus middenin de dynamiek van de haven én vlakbij het centrum van Rotterdam! De locatie van deze ontwikkeling aan de Heysekade is dus in meerdere opzichten uniek. Aan de Heysekade ontwikkelt Ten Brinke INSPIRE Vastgoedontwikkeling B.V. 6 grote grondgebonden gezinswoningen met 3 slaapkamers, een grote zolder en een eigen tuin. De beide appartementen, respectievelijk op verdieping 1 en verdieping 2, hebben een eigen opgang en goede buitenruimte. Op dit moment wordt het project (technisch) uitontwikkeld en zal de vergunningaanvraag nog in 2020 worden ingediend. De verkoop van de woningen en appartementen start in Q1 2021.

Klik hier voor meer informatie.