Nieuwe ‘buitenstad’ Fort Isabella Vught krijgt vorm!

Vught, 25 november 2020 – Vandaag slaan de eigenaren van Fort Isabella, Tjeerd Saatrubbe en Olivier Koning, samen de eerste paal voor de nieuwbouw van tien vrije sector huurappartementen de grond in. Er worden twee soortgelijke blokken gebouwd, links en rechts van de oude poort naar het zeventiende eeuws vestingwerk.

In fases wordt het historische terrein aangepakt. Dit jaar werden vijftien nieuwe kantoorunits opgeleverd in de voormalige ‘theaterzaal’ en werd gestart met de realisatie van 28 koop-appartementen voor 55-plussers in twee honderd jaar oude kazernegebouwen. De appartementen zijn allemaal verkocht. Het zorghuis ’Ome Jan’, het eerste zorghuis met 26 kamers van Standby Thuiszorg in Brabant voor dementerenden, in de voormalige ‘mensa’ is volledig gestript en in opbouw.

Naast de nieuwbouw worden de oude gebouwen één voor één gestript, opnieuw opgebouwd én verduurzaamd. In het oude kolenhok op het terrein komt een systeem voor warmte- en koudeopslag te staan en er zijn al 1630 zonnepanelen gelegd. De ‘foodhall’ krijgt een worstenbroodjesbakker en een boerderijwinkel. Eind volgend jaar is het helemaal klaar. Dan zit er ook een koffiebrander, bierbrouwer, wijnhandel, traiteur, worden er streekproducten verkocht en kunnen er proeverijen en workshops worden gehouden.

Het kantorencomplex naast de ‘foodhall’ wordt een houten prefab gebouw. In het walgebouw komt een sport- gezondheids- en muziekcentrum. Mét een vitaal plein.

In de volgende fase (2022) volgen nog de bouw van een hotel, zestig studio’s voor studenten en nog eens 14 koop- en 38 huurappartementen. Ook ligt er een voorstel bij de gemeente om de wal van het rijksmonumentale poortgebouw te verlengen met eronder fietsenbergingen.

inspire* is enorm trots, namens de eigenaren, een grote bijdrage te mogen leveren in de herontwikkeling van het terrein. Klik hier voor meer informatie over het project. Klik hier voor het persbericht in het Brabants Dagblad.