Ondertekening Anterieure Overeenkomst Nieuw Getij Oude-Tonge

Middelharnis, 05 juni 2024 – Een belangrijke stap in de realisatie van vier woningbouwprojecten op Goeree-Overflakkee: de ondertekening van de anterieure overeenkomsten door ontwikkelaars en het college van burgemeester en wethouders. Met deze projecten komen er zo’n 680 woningen bij op het eiland. Dit komt tegemoet aan de grote woningbehoefte. Het betreft woningen en appartementen in allerlei soorten, maten en prijsklassen.

4 projecten op Goeree-Overflakkee
De vier projecten hebben betrekking op de kernen Dirksland, Middelharnis en Oude-Tonge. Wethouder Daan Markwat: “We zijn ontzettend blij dat we weer een belangrijke stap gezet hebben met nieuwbouw op Goeree-Overflakkee. De projecten passen in de bredere ambitie om woningen aan alle kernen van de gemeente toe te voegen. Dat is van belang gezien de groeiende behoefte op Goeree-Overflakkee aan betaalbare woningen en sociale huurwoningen.”

Anterieure overeenkomst
De afgelopen maanden is er gewerkt aan de anterieure overeenkomsten tussen de ontwikkelaars en de gemeente. In deze overeenkomsten staan concrete afspraken over de realisatie van de vier projecten.

Nieuw Getij aan Capelleweg/Mercuriuslaan in Oude-Tonge
In de raadsvergadering van 6 juni is het bestemmingsplan vastgesteld. Ontwikkelaars Ten Brinke inspire* Vastgoedontwikkeling, Compagnon Projectontwikkeling, Truijers Vastgoed Ontwikkeling en Capelleweg Exploitatie bundelden met dit project genaamd Nieuw Getij hun krachten. Het betreft 185 eenheden in diverse prijsklassen en types: circa 43 sociale huurappartementen, 19 twee-onder-één-kapwoningen, 8 levensloopbestendige woningen, 26 beneden/boven woningen of 13 geschakelde woningen, 8 vrijstaande woningen en 29 rijwoningen. Daarnaast is er ruimte voor 38 appartementen en 600 m² bruto vloeroppervlakte aan maatschappelijke voorzieningen.

Meer informatie over nieuwbouwprojecten vindt u op de website van de gemeente of binnenkort op de website www.nieuw-getij.nl.