Ontwikkeling nieuwbouw bedrijfshal voor GewoonGers in Vlaardingen

Vlaardingen, 15 mei 2024 – GewoonGers is één van de grootste specialisten op het gebied van maatwerk deuren en wanden. Daarnaast maken zij akoestische panelen, allemaal vanuit een eigen productiefabriek in Vlaardingen. Eind 2022 bleek de huidige productiefaciliteit, met het oog op de toekomst, niet meer te voldoen aan de groeiambities. De wens was echter wel om in Vlaardingen te blijven. Vandaar dat het bedrijf 2 deuren verder verhuist naar de Industrieweg 21 in Vlaardingen.

Sloop
De nieuwe productiefabriek wordt gerealiseerd op grond van het Fontijne complex en is een gedeeltelijke sloop nieuwbouw. Nadat de vergunningen verleend zijn, is eind 2023 gestart met de sloop van het voormalige kantoorpand van Fontijne en is de grond begin 2024 bouwrijp opgeleverd aan aannemersbedrijf HG Montage.

Ontwerp
Bij de invulling heeft kwaliteit en duurzaamheid centraal gestaan, dit komt mede tot uiting in het ontwerp, het gebruik van materialen, het aanbrengen van zonnepanelen en het feit dat er gasloos gebouw wordt. In het kader van Flora & Fauna is rekening gehouden met de leefomgeving van de huismus en daarmee veel groen teruggebracht in het ontwerp. Hiermee ontstaat ook de duurzame uitstraling van het pand. De voorzijde heeft echter een karakteristieke uitstraling. Het aanleunende pand ‘het atrium’ van het Fontijne complex is als karakteristiek bestempeld.

Nieuwbouw
De nieuwbouw van GewoonGers zal bestaan uit ca. 4.500 vierkante meter bedrijfsruimte met daarbij ca. 950 vierkante meter mezzanine. De bedrijfsruimte wordt casco opgeleverd, waarna GewoonGers de afbouw, geheel naar eigen smaak en veelal met gebruik van eigen producten, zelf zal verzorgen. De inrichting van de bedrijfsruimte zal voornamelijk bestaan uit innovatieve machines om de productie te optimaliseren. Ook heeft het bedrijf grootse plannen om een splinternieuwe showroom in te richten. De oplevering staat gepland in het laatste kwartaal van 2024.

De Lobel & Partners adviseerde de verhuurder, een particuliere belegger, bij het tot stand brengen van deze transactie. De ontwikkeling wordt namens de particuliere belegger begeleidt door inspire* real estate.

Klik hier voor meer informatie.