PERSBERICHT | Congregatie sluit samenwerking met inspire* real estate voor herontwikkeling kloostercomplex Nazareth in Oirschot

Oirschot, 21 december 2023 – Vorig jaar schreef de huidige eigenaar van het klooster, de Congregatie van de Zusters Franciscanessen Penitenten Recollectinen van Oirschot, een tender uit voor de verkoop en herontwikkeling van het complex naar een duurzaam woonzorglandschap.

inspire* real estate, een ervaren ontwikkelaar van monumentaal vastgoed diende samen met AerdeBorgert architecten uit Tilburg de winnende visie in. Het credo van de Congregatie ‘leven met aandacht’ vormde de inspiratie om een plek voor te stellen waar behalve de reeds aanwezige zorgdienstverlening, woningen, maatschappelijke activiteiten en horeca elkaar vanzelfsprekend aanvullen. Het credo van het plan is dan ook: ‘Samen-leven met aandacht’.

Laurens Maaijwee van inspire*: “We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat uit deze samenwerking spreekt. En we zien ernaar uit om onze visie verder uit te werken in overleg met de Congregatie, Amaliazorg, de gemeente Oirschot en andere stakeholders. Het kloostercomplex is bijzonder voor Oirschot. Alleen samen met alle betrokkenen kunnen we goed vormgeven aan de toekomst ervan.”

De kloostertuin en begraafplaats blijven eigendom van de Congregatie. In de kloostertuin wordt door de Congregatie een paviljoen gerealiseerd waarin het immaterieel erfgoed van Congregatie wordt ondergebracht. Daarnaast blijven de zusters van de Congregatie zelf ook woonachtig in het complex.

Marie-Louise Luijbregts namens de Congregatie: “Met vertrouwen zien onze zusters uit naar een toekomstbestendige ontwikkeling van Klooster Nazareth. We hebben in inspire* real estate een enthousiaste en deskundige partner gevonden die oog heeft voor het bijzondere gebouw en haar bewoners.”

Op de foto staan v.l.n.r.: Daniel Boot (inspire*), Laurens Maaijwee (inspire*), Zuster Eugenie (staand), Marie-Louise Luijbregts (directeur van de Congregatie), Zuster Charlotte (staand).