PERSBERICHT | Onthulling kiosk en lancering website rivierzone.nl

Vlaardingen, 18 april 2024 – Het haven- en industriegebied in Vlaardingen verandert in een nieuw stadsdeel Rivierzone. Tijdens een feestelijke onthulling van de kiosk op metrostation Vaardingen centrum hebben ontwikkelaars uit de Rivierzone en de gemeente Vlaardingen de website Rivierzone.nl gelanceerd. De kiosk, met toekomstbeelden in huisstijl van de Rivierzone en de nieuwe website maken de verandering van haven- en industriegebied naar een nieuw stadsdeel zichtbaar. De Rivierzone is een haven- en industrieterrein langs de Nieuwe Maas in Vlaardingen. In dit nieuw te bouwen stadsdeel komen appartementen, eengezinswoningen en pakhuizen in een parkachtige omgeving. Een aantal fabrieksgebouwen wordt gesloopt, beeldbepalende 19e eeuwse pakhuizen worden gerestaureerd en een voormalig kantoorgebouw van Unilever wordt gestript en veranderd in een woongebouw met appartementen en voorzieningen. In de nieuwe stadswijk komen zowel huur- als koopwoningen.

Levendige rivier
De nabijheid van de haven en de rivier de Nieuwe Maas lenen zich uitstekend voor terrasjes aan het water, sporten in de openlucht en kijken naar de vele honderden schepen die dagelijks langsvaren. De ligging is nabij het historische centrum van Vlaardingen. De ontwikkelcombinatie ALV transformeert het voormalig Unilever-terrein tot de nieuwe stadswijk District U. Ontwikkelaar Martijn van Sluijters roemt de ligging nabij metrostation Vlaardingen Centrum en de Rivier. “Wonen, werken, leren, recreëren en de nabijheid van het metrostation komen hier samen en versterken elkaar.”

Groen licht
De verschillende bestemmingsplannen Maaswijk-West (District U), Maasboulevard/Westhavenkade (New Haven) en het Eiland van Speyk zijn door de gemeenteraad goedgekeurd en 13 maart jl. door de Raad van State vastgesteld. In 2025 zou men dan in dit deel van de Rivierzone met de bouw kunnen beginnen. Martin van der Laan, ontwikkelaar namens de ontwikkelcombinatie CRV van het Eiland van Speyk, is blij met de uitspraak van de Raad van State. Hij wil als alles voorspoedig verloopt, starten met de gefaseerde verkoop van totaal 600 woningen aan de rivier de Nieuwe Maas. “We laten zien hoe fantastisch het wonen hier zal zijn, met de dynamiek en het uitzicht over de rivier. De grote binnentuin geeft de ruimte om elkaar te ontmoeten en te onthaasten. Dit wordt een prachtige plek om te wonen.”

Historische binnenstad
Aan de andere kant van het spoor ligt het Museumkwartier waar ontwikkelaar BPD al volop aan de slag is. Een groot deel van de appartementen en stadswoningen zijn verkocht. Ontwikkelaar Gijs Vermeulen: “De grond is bouwrijp en op korte termijn zullen onze bouwwerkzaamheden gaan starten. We kijken uit naar de oplevering waarmee er een mooie schakel ontstaat tussen de historische binnenstad en de andere plannen in de Rivierzone.”

Tussen toen en toekomst
De website www.rivierzone.nl  is een samenwerkingsverband van ontwikkelaars en gemeente. Het geeft niet alleen een beeld waar wat waar ontwikkeld wordt, maar biedt ook verhalen en beelden van vroeger en nu. Naast bewoners en ondernemers komen ook kunstenaars en creatieve makers aan het woord, die er nu al wonen en werken. Wethouder Bart Bikkers is blij met het gezamenlijk optrekken tussen ontwikkelaars en gemeente. “Zowel de lancering van de website als de onthulling van de kiosk zijn daarvan een voorbeeld. Het verhaal met beelden op de kiosk laat zien hoe de Rivierzone Vlaardingen er in de nabije toekomst uit kan gaan zien.”

Contact
Wilt u meer informatie over de Rivierzone of projecten? Neem dan contact op met:
·       Annemarie Sour, communicatieadviseur gemeente Vlaardingen: 06-43004659 of annemarie.sour@vlaardingen.nl
·       Bart van de Worp, ontwikkelaar namens ALV: 06-54620304 of bart@inspirerealestate.nl.
·       Gijs Vermeulen, ontwikkelaar namens BPD 0613668775 of g.vermeulen@bpd.nl
·       Martin van der Laan, ontwikkelaar namens CRV mvdlaan@oma-bv.nl