Transformatie Manometerfabriek

Opdrachtgever:

Particuliere belegger

Plaats:

Schiedam

Omvang:

ca. 7.000m2

Werkzaamheden:

Gedelegeerde projectontwikkeling

Start:

2018

Oplevering:

2020

Categorie:

herbestemming.

In opdracht van een particuliere belegger transformeert INSPIRE de voormalige Manometerfabriek in Schiedam. Na oplevering voldoen de nieuwe kantoor- en/of bedrijfsruimten volledig aan de hedendaagse wensen en eisen op het gebied van duurzaamheid, comfort, esthetiek en gebruiksgenot.

De voormalige Manometerfabriek en bijhorende gebouwen ondergaan binnenkort een grondige renovatie en transformatie. Dat doen we met behoud van de authentieke elementen, maar ook door het toevoegen van een nieuw kantoorvolume met alle comfort van vandaag de dag. Het karakter van het gebouw blijft gelijk. Verder realiseren we 52 parkeerplaatsen in de kelder. De sprekende glasgevel richt zich naar de A20 en maakt van het nieuwe gebouw een blikvanger op een zichtlocatie.

Naast de Manometerfabriek liggen nog twee kavels die bij de herontwikkeling betrokken kunnen worden en in overleg met de Gemeente Schiedam kunnen we additionele parkeerplaatsen bieden. Hierdoor is het mogelijk om zowel kleine als grote bedrijven passende huisvesting te bieden (van 2.000m2 tot wel 5.000m2). We hebben twee varianten uitgewerkt, maar er is nog ruimte om maatwerkoplossingen te leveren. De Manometerfabriek biedt bedrijven de ruimte om naast hun kantoorfuncties, ook een bedrijfshal te huren. Klik hier voor meer informatie.