Wij presenteren: CRAIBOSCH BLARICUM

Blaricum, 22 december 2023 – Het project op het voormalige Tergooi terrein in Blaricum heeft een nieuwe identiteit! En daarmee een nieuwe naam, een nieuw logo en een nieuwe website. Wij presenteren u: Craibosch! Craibosch, de voormalige ziekenhuislocatie van Tergooi MC in Blaricum, ligt op een schitterende locatie. De locatie is zeer goed bereikbaar direct vanaf de snelweg A1, afslag 8 Blaricum en met een bushalte grenzend aan de locatie. Het terrein vormt een ankerpunt in de regio en daarmee voor zijn omgeving. Een locatie waarmee met respect moet worden omgegaan.

Onze visie is gebaseerd op de behoefte om een echt Blaricums buurtschap te maken, met een eigen karakter en dat tegelijkertijd verankerd is in het karakter van het dorp eromheen. Het terrein zal een nieuw stuk dorp worden. Een plek waar mensen (op leeftijd) kunnen verblijven, wonen en genieten van alle faciliteiten gericht op gezondheid, zorg en welzijn. Een combinatie van een medisch centrum, woon-zorg voorzieningen, intramurale zorg met mogelijk herstelzorg, woningen voor zorgmedewerkers als ook vrijstaande woningen maken dit mogelijk. Ook zijn er faciliteiten gericht op gezondheid en welzijn, zoals een wellness, fysiotherapie, fitness en andere aanvullende functies die dit landschap vorm gaan geven en gaan bepalen.

Het bestaande ziekenhuisgebouw in Blaricum is sinds het vertrek van Tergooi MC naar de nieuwe locatie in Hilversum beschikbaar voor andere gebruikers. We verwachten nog zo’n drie jaar nodig te hebben voor de herontwikkeling van de locatie naar het beoogde woonzorglandschap. We hebben een grote voorkeur voor een maatschappelijke invulling. Juist nu! Er is in de afgelopen jaren een grote behoefte ontstaan voor gemeenten, veiligheidsregio’s en provincies voor het huisvesten van mensen die kwetsbaar zijn en zorg nodig hebben. Er is een groot tekort aan passende huisvesting. We hebben nu de kans om gezamenlijk deze locatie tijdelijk te transformeren naar een maatschappelijk bedrijfsverzamelgebouw. Wij denken dat er synergie kan plaatsvinden tussen deze verschillende groepen mensen waardoor er een levendige, niet verstorende, invulling voor de omwonenden en het dorp Blaricum ontstaat.

In samenwerking met DHG, Berkley Investments, Rosewood Real Estate, Karres en Brands, Studioninedots, IMd Raadgevende Ingenieurs, Mees Ruimte & Milieu, Kickstad en Skilzz Brand ID’z.

Klik hier voor meer informatie!