Willemstoren – Rotterdam Architectuurprijs

Rotterdam, 10 oktober 2019 – De Willemstoren, ontworpen door IWT en Studio for New Realities, dingt mee naar de Rotterdam Architectuurprijs. Jaarlijks worden de beste nieuwe gebouwen in Rotterdam onder het voetlicht gebracht en bekroond. Deze woontoren is door inspire*, in opdracht van LSI, ontwikkeld.

In het ontwerp hebben IWT en Studio for New Realities gestreefd naar een tijdloos en persoonlijk binnenstedelijk woonblok met 76 huurwoningen in het middensegment, gericht op bewoners met een stedelijke leefstijl. De toren kenmerkt zich door de heldere vorm, met maximale aansluiting op de omgeving en robuuste materialisering. Het gebouw is verdeeld in drie woonblokken met verschillende oriëntaties, die zich richten op de kwaliteiten uit de omgeving. Aan de voorzijde richten de woningen zich op het Willemsplein met balkons die uitkijken over de Maas. Woningen in de onderbouw zijn gericht op de Houtlaan, terwijl de woningen in het bovenste gedeelte juist uitkijken richting het Park.

Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Jaarlijks worden de beste gebouwen bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer.

Voor meer informatie kunt u hier terecht.