Winkelcentrum TREF genomineerd voor de KERN jaarprijs 2023!

Middelburg, 29 maart 2023 – Winkelcentrum TREF in Middelburg is genomineerd voor de KERN JAARPRIJS 2023. Eerder was TREF ook genomineerd voor de Zeeuwse architectuurprijs.

In opdracht van a.s.r. real estate heeft inspire* in 2021 aan de grootschalige renovatie van winkelcentrum TREF aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg gewerkt. Het gehele winkelcentrum met circa 5.000 m² aan winkels en circa even grote ondergrondse parkeergarage is grondig aangepakt.

De verblijfskwaliteit in het complex werd vergroot door de nieuwe en heldere routing. Het complex kreeg een hoger plafond, ruimte voor veel daglicht en meer zitplekken voor winkelend publiek. In de parkeergarage werd meer ruimte en comfort gecreëerd door de lay-out aan te pakken en de uitstraling te verbeteren. Het project is daarnaast een voorbeeld voor de verduurzaming van winkelcentra waar Nederland voor staat. Het pand is vergaand ‘Paris-Proof’ gemaakt en past daarmee in de klimaatdoelstellingen die in Parijs zijn vastgelegd. Het gebouw is gasloos gemaakt en de energievraag in het pand is met 60% verlaagd. Duurzaamheid gaat over herverkaveling in de toekomst, waar nu al rekening mee is gehouden. En verder (vanzelfsprekend): circulaire materiaalgebruik, houten plafonds, daglichttoepassing, vleermuiskasten, zonnepanelen op het platte dak en elektrische oplaadpalen in de parkeergarage. Het project heeft een BREEAM IN USE excellent certificaat ontvangen.

Samen met 4 andere genomineerden dingt TREF mee voor de jaarprijs 2023! Het thema dit jaar is ‘’De Toekomst van de Stad’’ en deze inzendingen zijn goede voorbeelden van hoe je een vitaal centrum samen kunt maken. Voor meer informatie over de KERN JAARPRIJS 2023 klik hier.

inspire* trad, namens de eigenaar, op als gedelegeerd ontwikkelaar en was daarmee verantwoordelijk voor het proces- en projectmanagement. inspire* werkte in deze ontwikkeling samen met a.s.r. real estate, VOCUS Architecten uit Bussum, Faktor Civil Engineering uit Middelburg, DGMR en Ban Bouw uit Nuenen.

Voor meer informatie over het project klik hier.